top of page

La Diferència entre el Lloguer Turístic i el Tradicional com a Oportunitat d'Inversió a Andorra

El sector immobiliari a Andorra està vivint un auge sense precedents. Cada cop més inversors s'interessen per les oportunitats que ofereix el Principat, tant en el lloguer tradicional com en el lloguer vacacional. Però, quina de les dues opcions és realment la més rendible i convenient per invertir? En aquest article, abordarem les diferències entre el lloguer a curt termini o "Short term rental" i el lloguer a llarg termini o tradicional, desglossant diversos factors clau com la rendibilitat, la gestió, el manteniment i les condicions del mercat actual del "Real State" d'Andorra. Tot i que ambdós models tenen els seus mèrits, el lloguer a curt termini ofereix certs avantatges que el fan més atractiu, especialment si es gestiona a través d'una empresa especialitzada com AndBnB.


short-term-rental-vs-long-term-rental
Comparativa de rendibilitat entre el lloguer turístic i tradicional a Andorra.

Rendibilitat en el Mercat Actual de Lloguer a Andorra

A causa de la situació actual del mercat de lloguer a Andorra, on els lloguers estan pels núvols, ja no hi ha una diferència significativa en rendibilitat entre el lloguer a curt termini (vacacional) i el lloguer tradicional (a llarg termini). Anteriorment, el lloguer vacacional superava al tradicional en un mínim del 50%, però ara les xifres són molt similars, especialment en parròquies com Andorra la Vella, on hi ha una gran escassetat d'habitatges.


Compromís a Llarg Termini i Flexibilitat

Un dels problemes més grans del lloguer a llarg termini és el compromís d'un contracte de lloguer de 5 anys o més. Això significa que no pots utilitzar la casa segons les teves necessitats. En canvi, en el lloguer vacacional, tens la flexibilitat d'utilitzar la teva propietat quan ho desitgis. Empreses com AndBnB et permeten utilitzar el teu apartament sense limitacions.


Inversió Passiva vs. Gestió Activa

Tot i que la rendibilitat sigui similar, el lloguer a llarg termini requereix que t'encarreguis dels problemes quotidians, com un frigorífic trencat. Si contractes algú per gestionar aquests problemes, la teva rendibilitat disminuirà. Amb un paquet de gestió integral la teva inversió és 100% passiva.


Manteniment i Estat de la Propietat

Contràriament a la creença popular, els lloguers a curt termini solen estar en millor estat, ja que es revisen regularment, es netegen d'1 a 3 vegades a la setmana i s'inspeccionen amb freqüència. Qualsevol dany es cobreix amb el dipòsit de l'hoste o l'assegurança d'Airbnb. En el lloguer a llarg termini, generalment és necessari pintar i renovar després de cada inquilí.


Ajust de Preus i Mercat en Creixement

Amb la inflació en augment, el lloguer vacacional et permet ajustar els preus diàriament, permetent-te augmentar els preus al mateix ritme que creix el mercat. En el lloguer a llarg termini, hi ha limitacions quant a quant pots augmentar el lloguer cada any.


Conclusió

En resum, si estàs considerant invertir en el mercat immobiliari d'Andorra, no passis per alt els múltiples avantatges del lloguer a curt termini. Amb la gestió adequada, aquesta opció no només pot igualar la rendibilitat del lloguer tradicional, sinó que també ofereix major flexibilitat, menor risc i un rendiment més sostenible a llarg termini.


bottom of page